Kamin in drva naredijo dom še bolj domač

      Komentarji so izklopljeni za Kamin in drva naredijo dom še bolj domač

Imate to srečo, da vaš dom greje kamin na drva? Sam se že od malega vedel, če bom imel kdaj svojo hišo, da bo moj dom grel kamin na drva, ker sem tako tudi odraščal. Nikoli mi niso bila všeč stanovanja v centru mesta, ker sem vedel, da bi si tako kamin na drva le s težavo privoščil. Moja želja je bila hiška na podeželju blizu staršev, kjer bom lahko imel dnevni sobi kamin. 

Kamin in drva naredijo dom še bolj domač

Želje sem si uresničil pri 40 letih, ko sem si postavil hišo. Moram reči, da sem bil nase še kako ponosen, da sem vse to izpeljal. Danes zgraditi hišo ni lahko in meni je uspelo. Ni pa to samo nova hiša, ampak je hiša po mojih željah. Sedaj imam v dnevni sobi velik domač kamin, na katerega kurim svo zimo. Imam to srečo, da veliko dela naredim doma, tako da si že zjutraj lahko zakurim in uživam v domači toploti. To je čisto drugačna toplota, tako prijetna in domača. 

Že sedaj vem, da bo pri meni kamin gorel še leta in leta, ker mi je to res lepo. Ker sem zraven zemlje za hišo kupil še velik gozd, tudi z drvami nimam težav. Le malo pridnosti in dobre volje in drva so hitro doma pod sreho. Je pa res, da mi vedno priskoči na pomoč moj brat in tako je delo narejeno še prej. Tako imam zastonj kurjavo, bi temu lahko rekli, ki pa danes še kako prav pride, ker se je ogrevanje bistveno podražilo in ljudje danes živijo v mrzlih stanovanjih, da bi le malo prihranili zaradi ogrevanja.