Nisem vedela, daje boleči spolni odnos težava, ki jo ima lahko tako veliko ljudi

      Komentarji so izklopljeni za Nisem vedela, daje boleči spolni odnos težava, ki jo ima lahko tako veliko ljudi

Menda se boleči spolni odnosi oziroma spolne motnje pojavljajo kar pri štiridesetih odstotkih žensk. Kolikor berem, je videti, da ima skoraj tolikšen odstotek moških težav pri tem. Bolk, ko prebiram o tem, razmišljam, ali je res tako? Po drugi strani pa ne vem, zakaj sem to začela razmišljati, ker se o teh stvareh skoraj z nobenim ne pogovarjam. Kaj je sedaj pri tem, da je boleči spolni odnos res teko velika težava, ali je seveda tako, pa še manj vem.

Čez nekaj dni imam obisk pri ginekologinji in običajno berem takšne članke tik pred tem, da se pripravim na kakšno nevšečnost. Ampak vedno, ko to berem, ugotovim, da me ne potrebujem nič skrbeti. Lahko rečem, da prav nimam nobenih težav. Je pa res, da zelo pazim na svoje zdravje, kar pa verjetno vpliva tudi na te stvari. Še dobro.

Vseeno sem še malce iz radovednosti prebirala o statistikah, koliko ljudi ima boleči spolni odnos in zakaj to pravzaprav nastane. Vedno me zanimajo kakšne diagnoze, da potem lahko razmišljam o tem, ali mi morda na misel pride kakšna ideja, zakaj se res to zgodi in kako brez zdravil to odpraviti. Nikoli nisem bila pristaš zdravil, ki se dobijo pri receptu, saj mi nikdar niso pomagale. Sem pa zelo veli pristaš dopolnilne prehrane, ker to pa vem, da pomaga. Ne vem, če obstaja, kaj kar bi lahko boleči spolni odnos pozdravilo. Verjamem, pa da je zagotovo to posledica kakšnega neravnovesja v telesu.

Še dobro, da se veliko izobražujem o zdravju in ne sprejmem ravno vsake informacije na prvo žogo. Včasih sem točno to delala, pa nisem daleč prišla. Potem me je pa nekje vmes srečala radovednost in sem veliko raziskovala sama o teh stvareh. In zato me tudi teme, ki niso del mojih težav, kot je recimo boleči spolni odnosi zanimajo, ker ne razumem, zakaj bi to lahko nastalo, pa bi rada.