Katera sladica pa je vam fantastična in bi jo jedli lahko vsak dan

No, imamo tudi takšne ljudi, ki jih sladice ne pritegnejo, sama pa sem kar velika sladkosnedka in lahko bi določene sladice jedla vsak dan. Je pa res, da nekateri lahko jedo vse sladice po vrsti, drugi pa imamo določene izbrane. 

Moj mož lahko poje vse, kar je sladko, s tem nima nobenih težav. Jaz pa sem drugačna, jaz pa imam izbrane sladice, na katere prisegam in jem samo te. Lahko je zraven mene krožnik, na katerih bodo sladice, ki niso v mojem ožjem izboru in jaz jih verjetno ne bom jedla. 

Vsak ima svoj okus.

Pri meni so na listi naslednje sladice:

  • Kremna rezina,
  • malinova torta,
  • sladoled z gozdnimi sadeži,
  • rulade,
  • pite,
  • krofi.

Velikokrat si predstavljam svoj konec tedna tako, da bom pojedla svojo najboljšo sladico in tako v njej uživala. Jaz se ne morem odreči svojim sladicam, raje telovadim in tečem cele dneve, kot pa da bi se odrekla mojim sladicam. Sem sladkosnedka in prav uživam, ko si v kavarni ali slaščičarni privoščim eno od sladic. Tudi ko obiščem Bled, je prvo na vrsti Blejska kremna rezina, še preden grem na sprehod okoli jezera. Tako imam izbrane sladice povsod. Tudi, kateri sladoled je kje dober, točno vem in tja tudi grem, čeprav je dlje od drugih. To mene ne moti, raje se peljem dlje in pojem dobro sladico kot pa blizu in je sladica slaba. 

Enkrat sem se že odločila, da bom nehala jesti sladice, pa je bilo le za nekaj dni. Nisem jaz za to, da se odrečem sladicam, lahko pa se z veseljem odrečem mesnim izdelkom in zelenjavi. Moje sladice ostanejo pri meni na prvem mestu. 

Dodaj odgovor