Katera semena so zdrava

      Komentarji so izklopljeni za Katera semena so zdrava

Slej ko prej, če smo se odločili, da bomo poskrbeli za svoje zdravje, se bomo morali poglobiti v prehrano in tukaj pridejo na vrsto tudi semena. Sama priznam, da nisem veliko vedela o njih, ker sem vedno jedla bolj domačo hrano in mi semena niso znana. Ko sem se odločila, da bom spremenila prehrano, ker sem tako čutila, saj mi je moje telo dajalo znake, da nekaj ne počnem tako kot bi morala, sem videla, da so semena zame zdrava in da jih bom morala vključiti v prehrano. Najbolj so mi v oči padla sončninčna in lanema semena. Ko se sama nekaj odločim, potem si vedno vzamem dovolj časa, da resnično vse naštudiram. Najbolj sem jezna, če sem neprestano v dvomih, tako sedaj, ko sem se odločila za spremembno prehrane nisem želela dvomiti, hotela sem najboljše zase.

Katera semena so zdrava

Zavedala sem se, da si moram sestaviti jedilnike, kjer bom dobila vsa potrebna hranila, ki jih moje telo potrebuje. Ker nisem imela znanja, se je zame učenje o prehrani šele začelo. Najprej sem opustila vse nezdrave maščobe in jih zamenjala za zdrave. To je bil moj prvi korak, potem pa sem šla na semena, saj sem morala ugotoviti, katera moje telo potrebuje. Že pri zajtrkih so prišla na vrsto lanena semena, ker so enostavno zdrava in jih moramo vključiti v prehrano. 

Danes je moje počutje veliko boljše, kot je bilo mesece nazaj. Je pa res, da sem se spremenila. Nisem spremenila samo prehrane, počasi sem se spreminjala na večih področjih. To sem potrebovala.

Sedaj imam več energije in sem boljše volje. Ja, seveda so k temu prispevala tudi semena, kajti ne zavedamo se, kako pomembna so za nas. Ko pa to spoznamo, jih vključimo v svojo prehrano in prav je tako. Naše zdravje je glavno in če ne bomo za zdravje poskrbeli z prehrano, zdravi ne bomo. Semena pa so za zdravje pomembna.